Taskforce IP Interconnect

Binnen de COIN taskforce IP Interconnect worden technische richtlijnen opgesteld voor IP-IP-interconnectie in Nederland. Deze richtlijnen zijn bedoeld voor netwerkexploitanten en serviceproviders die hun telefoniedienst willen aansluiten op die van andere netwerkexploitanten en serviceproviders in Nederland door middel van IP-gebaseerde interconnectie voor spraak- en multimediadiensten. Deze technische richtlijnen zijn gebaseerd op internationaal gepubliceerde normen en aanbevelingen.

De richtlijnen zijn terug te vinden in het volgende document: Deliverable FIST IP Interconnect v1.3. Dit document is opgesteld door deelnemers van de taskforce IP-interconnect.

De technische richtlijnen voor IP-IP-interconnectie in Nederland zijn gebaseerd op internationaal gepubliceerde normen en aanbevelingen. Functies of parameters die niet in de richtlijnen zijn vermeld, worden mogelijk niet ondersteund op de IP-IP-interconnectie in Nederland. Het aanbieden van deze functies of parameters is niet verboden of actief geblokkeerd.

Vereniging FIST heeft de nodige zorgvuldigheid betracht bij het opstellen van de richtlijnen. Mocht u desondanks nog aanmerkingen hebben op deze richtlijnen dan wordt u verzocht contact op te nemen met Vereniging FIST. Verder kan Vereniging FIST niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het gebruik van deze richtlijnen.