COIN-congres 'Samen verder!'

31 oktober 2019
14.00 - 19.00 uur
Louwman Museum - Den Haag

COIN bestaat 20 jaar, daarom organiseert COIN het congres 'Samen verder!'

Met dit congres willen we verbinden en inspireren, terugkijken en vooral vooruitkijken. We brengen ons netwerk samen rond een feestelijk en inspirerend thema.

Als sector staan we voor belangrijke ontwikkelingen, zoals de implementatie van de nieuwe telecomcode, uitrol van 5G en snelle breedbandinfrastructuur, het Internet of Things en Smart Homes. Daarnaast wordt de continuïteit, privacy en veiligheid van de gemeenschappelijke telecommunicatie-infrastructuur nog belangrijker.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de sector en hoe dragen wij bij aan een veilige en betrouwbare toekomstige digitale infrastructuur?Programma

14.00 – 14.30
Ontvangst
14.30 – 14.45
20 jaar Vereniging COIN

Trendwatcher Vincent Everts interviewt de directeur en de bestuursvoorzitter van Vereniging COIN.

Welke rol speelt Vereniging COIN in de toekomst van de telecomsector. Welke kansen en bedreigingen vragen om samenwerking?


14.45 – 15.15 De rol van de telecomsector bij de Nederlandse Digitaliseringsstrategie

Jos de Groot, directeur Digitale Economie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zal een toelichting geven op de Nederlandse Digitaliseringsstrategie en wat dit betekent voor de Nederlandse telecomsector.

Met deze strategie wil het kabinet de positie van Nederland als digitale koploper van Europa behouden. Hoe kan Nederland op een verantwoorde manier maatschappelijke en economische kansen van digitalisering optimaal benutten?
15.15 - 15.45 Marktontwikkelingen in de telecomsector

Tim Poulus, financieel analist bij Telecompaper, blikt samen met het publiek terug op ontwikkelingen in de sector in de afgelopen 20 jaar.

Daarnaast zal Tim zijn licht schijnen op een aantal ontwikkelingen in de markt, zoals de uitrol van fiber, 5G, de openstelling van de kabel en de verdere ontwikkeling van OTT.
15.45 - 16.15 Pauze
16.15 - 16.45 Security uitdagingen in de telecomsector

Paul Slootmaker, Chief Information Security Officer a.i. bij KPN gaat in zijn presentatie in op de security uitdagingen waar we als sector de komende jaren voor staan.

Hoe moeten telecomaanbieders hiermee omgaan?

16.45 - 17.15 Nieuwe technologische ontwikkelingen in de sector

Herman Pals, principal business consultant bij TNO, vertelt over nieuwe technologische ontwikkelingen als 5G, data sharing en self sovereign identities.

Welke kansen bieden deze ontwikkelingen voor de sector als geheel en voor individuele aanbieders?


17.15 - 19.00 Rondleiding Louwman en borrel

Na het formele programma volgt een korte rondleiding door het Louwman museum met aansluitend een borrel.

Meld je nu aan!