Overstapservice

Terug

Eenvoudig overstappen met de overstapservice

Om uw overstap zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen hebben de Nederlandse telecomaanbieders een overstapservice ingericht voor consumenten en kleinzakelijke abonnees. Met de overstapservice kunt u uw huidige abonnement(en) eenvoudig opzeggen via uw nieuwe aanbieder.

Wanneer u gebruik maakt van de overstapservice stoppen uw huidige abonnement(en) op de dag dat uw nieuwe aanbieder haar diensten in werking stelt. Zo komt u niet zonder diensten te zitten en heeft u geen dubbele kosten.

Wanneer kunt u gebruikmaken van de overstapservice?

Bent u een consument?

U kunt gebruik maken van de overstapservice bij een overstap met internet of een bundel van telecomdiensten (internet, tv, vaste telefonie en/of mobiele telefonie).

Bent u een kleinzakelijke abonnee?

Bij een overstap met internet of een bundel van telecomdiensten kunt u in veel gevallen gebruik maken van de overstapservice. Hiervoor dienen uw huidige en nieuwe diensten ondersteund te worden door de overstapservice. Of dit het geval is kunt u controleren op de website van uw aanbieder. Op deze website is ook een overzicht terug te vinden.

Verder naar Stap 1: Oriënteren
Verklarende woordenlijst en gebruikte afkortingen

In de beschrijving van de Overstapservice en in andere uitingen van aanbieders over het overstapproces worden de volgende termen gehanteerd.

Sluiten