Abonnee-informatie

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement kan je klant aangeven of zijn telefoonnummer en adresgegevens in elektronische gidsen en nummerinformatiediensten mag worden vermeld. Afhankelijk van deze voorkeuren worden de gegevens uitgewisseld met aanbieders van de gidsen en nummerinformatiediensten.

Hoe werkt het?

Met de COIN-dienst Abonnee-informatie regel je dit eenvoudig. Via het COIN-platform Abonnee-informatie lever je één keer de gegevens van de abonnee aan. COIN valideert, aggregeert en verspreidt de gegevens naar aanbieders van gidsen en nummerinformatiediensten. Je abonnees kunnen vervolgens zelf hun publicatievoorkeuren beheren via Mijnnummervermelding.nl. Als neutrale partij helpen we je op een efficiënte manier invulling te geven aan deze wettelijke verplichting. Daarnaast bieden we een overlegplatform voor de dienst Abonnee-informatie.

Wat krijg je?

De dienst Abonnee-informatie bied je toegang tot het platform door middel van de COIN-API en de COIN-webportaal. Hiermee kun je eenvoudig alle benodigde informatie voor je abonnee invoeren, wijzigen en inzien.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de COIN-overleggen, waarmee we samen het COIN-platform Abonnee-informatie en de keten van gegevensverstrekking kunnen verbeteren.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.