Wie zijn we?

Vereniging COIN is een vereniging van op de Nederlandse markt actieve telecomaanbieders. Als vereniging bieden we een platform voor het inrichten van gezamenlijke bedrijfsprocessen binnen de sector. Ook maken we binnen Vereniging COIN in aanvulling op wet- en regelgeving zelfreguleringsafspraken.

Als vereniging dragen we hiermee onder andere bij aan de interoperabiliteit van telecommunicatiediensten, effici├źnte en klantvriendelijke overstapprocessen tussen telecomaanbieders en het teruggaan van fraude.

  COIN in twee minuten:

  Overstappen en nummerbehoud

  Telecomaanbieders actief op de Nederlandse markt vinden het van belang dat abonnees op een eenvoudige en klantvriendelijke manier kunnen overstappen van aanbieder. Daarom maken telecomaanbieders in COIN-verband afspraken over de gemeenschappelijke overstapprocessen. Zo is er een overstapservice voor internet en bundels. Voor de abonnee betekent dit dat de nieuwe aanbieder namens hem zijn oude contract kan opzeggen, dat de abonnee geen dubbele kosten heeft en dat de abonnee zijn telefoonnummer(s) kan behouden.

  Meer informatie:

  Actief als telecomaanbieder?

  Bent u actief als telecomaanbieder, sluit u dan aan bij vereniging COIN. Vereniging COIN helpt u te voldoen aan een aantal verplichtingen vanuit wet- en regelgeving en zelfregulering.

  Zo kunnen we door ACM toegewezen telefoonnummers en nummerreeksen voor je activeren, we faciliteren bij het porteren van telefoonnummers, we bieden een overstapservice voor internet en bundels en helpen u bij toegang tot wholesale diensten. Daarnaast faciliteren we bij het aanleveren van informatie ten behoeve van 112 en abonnee informatie.

  De diensten van vereniging COIN zijn eenvoudig toegankelijk via een API of een webportaal.

  Daarnaast heeft u als lid van vereniging COIN inspraak in de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.

  Meer informatie:

  Toekomstige ontwikkelingen

  De telecommunicatie sector staat voor een aantal belangrijke ontwikkelingen, zoals de implementatie van de nieuwe telecomcode, uitrol van 5G en snelle breedband infrastructuur, het Internet of Things en Smart Homes. Ook zijn er zorgen ten aanzien van continuïteit, privacy en veiligheid van de gemeenschappelijke telecommunicatie infrastructuur.

  COIN kijkt samen met haar leden hoe om te gaan met deze ontwikkelingen en op welke wijze we als sector bij kunnen dragen aan een veilige en betrouwbare toekomstige digitale infrastructuur.