ENUM

Telefoonnummers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor bellen maar ook voor andere zaken zoals locatie, beschikbaarheid, berichtenuitwisseling, video, etc. Hiervoor is het nodig een telefoonnummer te koppelen aan een IP-adres.

Hoe werkt het?

ENUM is een technologie die de wereld van telefonie verbindt met die van het internet. Middels ENUM wordt een telefoonnummer gekoppeld aan een IP-adres en kunnen aanbieders IP-bereikbaarheidsgegevens van klanten met elkaar delen. Zo wordt bijvoorbeeld mogelijk om met hoge geluidskwaliteit te bellen.

COIN helpt u bij de toegang tot ENUM-gegevens van andere aanbieders en het introduceren van IP-diensten tussen netwerken van aanbieders. Daarvoor leggen we ENUM-gegevens vast in onze database. Het telefoonnummer blijft hierbij de unieke sleutel tot de gegevens, zoals bijvoorbeeld:

  • Wie is de actuele aanbieder?
  • Welke diensten worden geboden?
  • Waar kan dienstverkeer worden afgeleverd?

Wat krijg u?

De COIN-dienst ENUM is onderdeel van de COIN-dienst Nummerportabiliteit. Hiermee krijgt u toegang tot ENUM-gegevens in onze Central Reference Database (CRDB) en kunt u de ENUM-gegevens voor uw eigen telefoonnummers aanpassen.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.