Telefoonnummers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor bellen maar ook voor andere zaken zoals locatie, beschikbaarheid, berichtenuitwisseling, video, etc. Hiervoor is het nodig een telefoonnummer te koppelen aan een IP-adres.

Hoe werkt het?

ENUM is een technologie die de wereld van telefonie verbindt met die van het internet. Middels ENUM wordt een telefoonnummer gekoppeld aan een IP-adres en kunnen aanbieders IP-bereikbaarheidsgegevens van klanten met elkaar delen. Zo wordt bijvoorbeeld mogelijk om met hoge geluidskwaliteit te bellen.

COIN helpt je bij de toegang tot ENUM-gegevens van andere aanbieders en het introduceren van IP-diensten tussen netwerken van aanbieders. Daarvoor leggen we ENUM-gegevens vast in onze database. Het telefoonnummer blijft hierbij de unieke sleutel tot de gegevens, zoals bijvoorbeeld:

  • Wie is de actuele aanbieder?
  • Welke diensten worden geboden?
  • Waar kan dienstverkeer worden afgeleverd?

Wat krijg je?

De COIN-dienst ENUM is onderdeel van de COIN-dienst Nummerportabiliteit. Hiermee krijg je toegang tot ENUM-gegevens in onze Central Reference Database (CRDB) en kun je de ENUM-gegevens voor je eigen telefoonnummers aanpassen.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met: Theo van den Berg via +31(0)182 69 00 74.