Telefoonnummers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor bellen maar ook voor andere zaken zoals presence, messaging, video etc. Daarvoor is het nodig een telefoonnummer te koppelen aan een IP-adres.

Hoe werkt het?

ENUM is een technologie die de wereld van telefonie verbindt met die van internet. Middels ENUM kunnen aanbieders IP-bereikbaarheidsgegevens van klanten delen met andere aanbieders. Zo kan uw klant bijvoorbeeld bellen met een hoge geluidskwaliteit met abonnees aangesloten op netwerken van andere aanbieders.

COIN helpt u bij het gebruiken en introduceren van IP-diensten tussen netwerken. Daarvoor hebben we ENUM-gegevens vastgelegd in onze database. Het telefoonnummer blijft hierbij de unieke sleutel tot de gegevens zoals:

  • wie is de actuele aanbieder?
  • welke diensten worden geboden?
  • waar kan dienstverkeer worden afgeleverd?

Wat krijgt u?

U kunt de COIN-dienst ENUM afnemen als u tevens gebruik maakt van de COIN-dienst Nummerportabiliteit. U krijgt daarmee direct toegang tot informatie in onze Central Reference Database (CRDB).

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met: Theo van den Berg via +31(0)182 69 00 74 of infoatcoin.nl