Accessdiensten

In Nederland zijn meerdere telecommunicatie infrastructuren beschikbaar. Deze zijn deels opengesteld voor gebruik door derden. Op dit moment zijn met name de koper- en glasvezelinfrastructuren van KPN toegankelijk voor gebruik door andere aanbieders. Zo kun je als aanbieder eenvoudig telefonie, breedband en tv diensten leveren over het netwerk van KPN.

Hoe werkt het?

Wanneer je klanten diensten aan wil bieden op een locatie waar je zelf geen infrastructuur tot je beschikking hebt, dan is het mogelijk om gebruik te maken van het koper- of glasvezelnetwerk van KPN. Hiervoor ga je een wholesale contract aan met KPN. Via het beveiligde COIN-netwerk krijg je toegang tot het systeem. Daarnaast biedt COIN een onafhankelijke platform voor KPN en afnemers om tactische en operationele zaken met elkaar te bespreken. Zo werken alle partijen samen om de kwaliteit van het order-, lever- en nazorgproces te verbeteren. Gemeenschappelijke afspraken worden vastgelegd in een COIN-standaard.

Wat krijg je?

Via de COIN-dienst Access krijg je toegang tot het KPN-ordersysteem en alle relevantie informatie en documentatie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan het gezamenlijk overleg ten aanzien van de Accessdiensten.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.