Routeer- & tariefinformatie

COIN beheert namens telecomaanbieders de nationale telefoonnummer database. In deze Central Reference Database (CRDB) vindt u alle informatie over de actieve nummerreeksen, geporteerde nummers en tarieven van servicenummers in Nederland. Ook als u geen telecomaanbieder bent, kan het zijn dat u deze informatie nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat u de facturatie voor telecomaanbieders verzorgt of omdat u deze gegevens nodig hebt voor routeringsdoeleinden.

Hoe werkt het?

Met de COIN-dienst Routeer- en tariefinformatie heeft u toegang tot routeer- en tariefinformatie uit de CRDB. Routeer- en tariefinformatie is beschikbaar via dagelijkse downloads. Wilt u actuele routeer- en tariefinformatie, sluit dan aan op de COIN-API. Via de COIN-API heeft u altijd toegang tot actuele routeer- en tariefinformatie.

Wat krijg u?

Routeer- en tariefinformatie is onderdeel van de COIN-dienst Nummerportabiliteit. Als afnemer van deze dienst krijgt u toegang tot ons gebruiksvriendelijke webportaal en de COIN-API. U heeft hiermee alle benodigde tools binnen handbereik. Indien u de dienst Nummerportabiliteit niet afneemt, kun u de benodigde bestanden ophalen vanaf onze beveiligde omgeving.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.