Routeer- & tariefinformatie

COIN beheert namens telecomaanbieders de nationale telefoonnummer database. In deze Central Reference Database (CRDB) vind je alle informatie over de actieve nummerreeksen, geporteerde nummers en tarieven van servicenummers in Nederland. Ook als je geen telecomaanbieder bent, kan het zijn dat je deze informatie nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je de facturatie voor telecomaanbieders verzorgt of omdat je deze gegevens nodig hebt voor routeringsdoeleinden.

Hoe werkt het?

Met de COIN-dienst Routeer- en tariefinformatie heb je toegang tot routeer- en tariefinformatie uit de CRDB. Routeer- en tariefinformatie is beschikbaar via dagelijkse downloads. Wil je actuele routeer- en tariefinformatie, sluit dan aan op de COIN-API. Via de COIN-API heb je altijd toegang tot actuele routeer- en tariefinformatie.

Wat krijg je?

Routeer- en tariefinformatie is onderdeel van de COIN-dienst Nummerportabiliteit. Als afnemer van deze dienst krijgt je toegang tot ons gebruiksvriendelijke webportaal en de COIN-API. Je hebt hiermee alle benodigde tools binnen handbereik. Indien je de dienst Nummerportabiliteit niet afneemt, kun je de benodigde bestanden ophalen vanaf onze beveiligde omgeving.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.