Nummerportabiliteit

Bij een overstap en in een aantal andere situaties hebben abonnees het recht om hun telefoonnummer(s) te behouden. Om dit mogelijk te maken hebben telecomaanbieders actief op de Nederlandse markt in COIN-verband afspraken gemaakt.

Hoe werkt het?

Wanneer u als telecomaanbieder actief bent op de Nederlandse markt, dan bent u verplicht uw abonnees de mogelijkheid te geven om hun telefoonnummer(s) te behouden. Om dit mogelijk te maken hebben telecomaanbieders actief op de Nederlandse markt in COIN-verband gemeenschappelijke afspraken gemaakt. Daarnaast is er centraal platform ingericht waarmee porteerberichten worden uitgewisseld. Dit platform wordt beheerd door COIN.

Door aan te sluiten op dit centrale platform kunt u met alle Nederlandse telecomaanbieders porteren en kunt u uw abonnees nummerbehoud aanbieden. Aanbieders die hier gebruik van maken dienen zich te houden aan de gemeenschappelijke afspraken ten aanzien van nummerportabiliteit.

Meer informatie over nummerbehoud vindt u hier.

Wat krijgt u?

Via de COIN-dienst Nummerportabiliteit krijgt u toegang tot het centrale porteerplatform. Hiermee kunt u nummerbehoud aanbieden aan uw abonnees en voldoen aan de wettelijke verplichtingen op dit gebied.

Voor toegang tot het centrale porteerplatform heeft u de keuze tussen een gebruiksvriendelijk webportaal en een geautomatiseerde interface (REST-API).

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.