Als een abonnee wil overstappen van aanbieder, heeft hij het recht om zijn telefoonnummer mee te nemen naar de nieuwe aanbieders. Zo hoeft hij niet steeds een nieuw nummer bekend te maken aan zijn familie, vrienden en bekenden.

Hoe werkt het?

Nummerbehoud, ook wel nummerportabiliteit genoemd, is een wettelijke verplichting. Dit houdt in dat u als telecomaanbieder verplicht bent om, op klantverzoek, het bij hem in gebruik zijnde nummer mee te nemen naar een andere aanbieder. Bovendien dient u alle overige aanbieders en de toezichthouder op de hoogte stellen dat het nummer is geporteerd, zodat uw kant bereikbaar is en blijft. Met de COIN-dienst Nummerportabiliteit regelt u dit eenvoudig. U bent automatisch aangesloten op het gezamenlijke COIN-platform Nummerportabiliteit, waardoor u snel met alle aanbieders in Nederland kunt porteren. Zo regelt u uw porteringen en wordt u geïnformeerd over porteringen van andere aanbieders.

Wat krijgt u?

Via de COIN-dienst Nummerportabiliteit krijgt u direct toegang tot onze gebruiksvriendelijke webportal heeft u alle tools binnen handbereik (bijvoorbeeld voor geautomatiseerde verwerking), en communiceert u eenvoudig met alle aanbieders in Nederland.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met: Remco Leijendekker via tel: +31(0)182 69 00 74 of infoatcoin.nl