Nummerportabiliteit

Als een abonnee wil overstappen van aanbieder, heeft hij het recht om zijn telefoonnummer mee te nemen naar de nieuwe aanbieders. Zo hoeft hij geen nieuw nummer te delen met zijn familie, vrienden en bekenden.

Hoe werkt het?

Nummerbehoud, ook wel nummerportabiliteit genoemd, is een wettelijke verplichting. Dit houdt in dat je als telecomaanbieder verplicht bent om, op klantverzoek, het door hem in gebruik zijnde nummer mee te geven aan een andere aanbieder. Ook dien je alle overige aanbieders en de toezichthouder op de hoogte stellen dat het nummer is geporteerd, zodat je kant bereikbaar blijft. Met de COIN-dienst Nummerportabiliteit regel je dit eenvoudig. Als je bent aangesloten op het gezamenlijke COIN-platform Nummerportabiliteit kun je met alle aanbieders in Nederland porteren. Zo regel je je porteringen en word je geïnformeerd over porteringen van andere aanbieders.

Wat krijg je?

Via de COIN-dienst Nummerportabiliteit krijgt je direct toegang tot ons gebruiksvriendelijke webportaal, heb je alle tools binnen handbereik (bijvoorbeeld voor geautomatiseerde verwerking) en communiceer je eenvoudig met alle aanbieders in Nederland.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met COIN via tel: +31(0)182 690074.