Iedere abonnee heeft recht op privacy. Daarom kan de klant aan u, als zijn telecomaanbieder, vragen om zijn telefoonnummer(s) af te schermen op notaspecificaties van derden. Zo is het telefoonnummer niet zichtbaar op de specificaties die andere klanten van hun aanbieders ontvangen.

Hoe werkt het?

De wettelijke plicht tot nummerafscherming geldt voor de aanbieder van de klant zelf én voor alle andere telecomaanbieders die gespecificeerde nota’s of andere specificaties uitbrengen. De COIN-dienst Nummerafscherming maakt het proces voor u eenvoudig. Het enige wat u doet, is de af te schermen nummers doorgeven aan COIN. Uw klanten kunnen vervolgens zelf de nummerafscherming aan- en uitzetten via Mijnnummervermelding.nl. Wij beheren en faciliteren de uitwisseling via het platform zodat alle aangesloten telecomaanbieders weten welke nummers ze moeten afschermen. Zo kunnen u en uw klant aan deze nummerafschermplicht voldoen!

Wat krijgt u?

Via de COIN-dienst Nummerafscherming krijgt u direct toegang tot onze gebruiksvriendelijke webportal of u maakt u gebruik van de Abonnee-informatie API om de instelling voor nummerafscherming door te geven. U heeft alle tools binnen handbereik en communiceert eenvoudig met alle telecomaanbieders in Nederland.

Wat kost het?

Download hier het kostenoverzicht van het COIN-lidmaatschap en diensten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan contact op met: Freerk Kaman via +31(0)182 69 00 74 of infoatcoin.nl