Structuur

Vereniging COIN is een vereniging van en door telecomaanbieders. De vereniging wordt geleid door het COIN-bestuur, waarin vertegenwoordigers van onze leden zitting hebben. De operationele zaken binnen de vereniging worden verzorgt door het COIN-bureau.

Binnen de vereniging vindt de besluitvorming plaats in de Algemene Vergadering, het belangrijkste bestuursorgaan van vereniging COIN. De Algemene Vergadering komt minimaal twee keer per jaar bijeen. Hierin zijn alle leden vertegenwoordigd en de leden van COIN zijn gehouden aan de besluiten die worden genomen in de Algemene Vergadering. Stemming in de Algemene Vergadering vindt plaats op basis van unanimiteit.

Bestuur en COIN-bureau

Vereniging COIN wordt geleid door het COIN-bestuur. Het COIN-bestuur bestaat op dit moment uit:

Naam

Organisatie

Portefeuille

Termijn tot

Jigo van Haperen

KPN

Voorzitter, Algemene Zaken

Juni 2026

Frank van Berkel

Odido

Financiƫn, HR

Januari 2025

Ronald Stokebrook

Voys

Ntb

December 2025

Roel van Kessel

EurofiberZelfregulering, Innovatie (a.i.)

Januari 2025

Simone van Ginhoven

VodafoneZiggo

Legal, Communicatie

Juni 2026

Hans van der Giessen

DELTA Fiber Nederland

Public and Regulatory Affairs

Oktober 2023

Operationele werkzaamheden binnen de vereniging worden verzorgt door het COIN-bureau. Hiertoe heeft het COIN-bureau vaste medewerkers in dienst. De directeur van het COIN-bureau is Stefphen Mans.

Wijzigingen in dienstverlening

Voorstellen tot wijziging van dienstverlening worden voorgelegd aan de Change Control Board. De Change Control Board beoordeelt deze wijzigingen. Na goedkeuring door de Change Control Board worden wijzigingen doorgevoerd en opgenomen in een COIN-standaard. In de Change Control Board zijn alle COIN-leden vertegenwoordigd. Hiernaast zijn er binnen COIN taskforces actief voor de totstandkoming van zelfreguleringsafspraken.


Afbeelding-Word.png#asset:2462